sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Hektinen viikko

Heipat taas!

Aluks on ihan pakko mainita, et ärsyttää vähäsen se, etten pysty kuvailemaan niit fiiliksiä niin hyvin tässä, kun miten ne ite koen täällä. Tokihan tärkeintä onki se, että asioita tapahtuu, mutta silti :D Tää viikko on ollu aika täynnä kaikenlaista ohjelmaa: muutot, koulun alut yms.. Että ei muutaku itse tarinaan!

Maanantaina ei muistaakseni juurikaa tehty mitään merkittävää, muutaku seikkailtii ympäri Hongdaeta taas.

Tiistaina oli edessä muuttopäivä lopullisiin "dormeihin", eli opiskeluajan kämppiin. Asun semmosessa paikassa, ku Migaon ville. Esko joutu muuttaa koulun kampukselle ja Eerik lähti tonne parin metropysäkin päähän Koart villeen. Näin iso eriytyminen tuntu, pakko sanoo, ihan miellyttävältä, ku kaks viikkoa oltu nii tiiviisti yhessä, ni vähä muitaki naamoja välillä :D Kämppä on noin 10 minuutin kävelymatkan päässä ja läheltä löytyy kaikki tarpeellinen: pankki, ruokakauppa, raflakatu yms.. Ja ohan se koulukin tosiaan aika lähellä.

Tää mun kämppä on ihan jees, tässä piti olla aluks kaheksan ihmistä, mutta jostain syystä toi yks huone on kiinni ja meitä on vaan neljä. Tuliki ekaks mieleen, että tästä tulee viel aika BB-henkinen setti varmaa. Meillä siis vähän poikkeuksena muihin, että kämppä on kokonaan oma, eikä pelkästään yks huone ja sitte sossutiloissa muutama kymmentä päätä hälisemässä. Lisäks iha kelpo varustelutaso, niinku kuvista vähä näkyy, löytyy pesukone, jääkaappi ja jopa vedenpuhdistin. Kämppiksinä mulla on yks chileläinen, yks tanskalainen ja yks brasilialainen. Kaikki onneks puhuu suht hyvää enkkuu, vaikka ne pari etelän miestä onki vähän hiljasempia. Muuten vaikuttanu iha rennoilta sälleiltä.

 Nyt taisin saada ton kuvasommittelunki jo jotenki onnistumaa! :D

Tiistaina muuton jälkee sitte tuli ne elintärkeet puutteet ilmi, eli multa puuttu laturi tabii ja Eerikiltä datakaapeli, että saa netin skulaamaa. Lähettiin sit tohon lähelle Dongdaemuniin, koska Google kerto, että siellä on kauppoja. No sieltähän löyty sit oikeestaa mimmien unelma, eli yhelle alueelle on päätetty pykätä kymmenii kauppakeskuksii, mistä kaikissa myydää PELKÄSTÄÄN VAATTEITA??! :D Se oli vähä niinku kauppakeskusten itis vois sanoo. No kuitenki löydettii sit pikku elektroniikkanurkkauski ja mä sain laturin ja Eerik piuhansa.

Keskiviikkona päätettii lähtee tonkimaa enemmän tätä kauppakeskusten mekkaa ja kattoo josko sielt jopa löytyis jotain päällepantavaa. Huomautuksena vaan, että niinku kaikki varmaan arvas, ni koot täällä on paikallisissa brändeissä aika pieniä, mutta ainaki tähän mennessä löytyny myös iha isoiki nimiä. Zara oli tehny hintavertailun helpoks, ku eurohinta näky läpi päälle liimatusta Korean hinnasta, kallista oli. H&M oli aika samoissa onneks, muoti on vaan vähä erinäköstä :P No mutta, näist isoista kauppakeskuksista paljastu sitte, että moni oliki aika lailla bulkkimainen, eli tuntu aika tarjoustalomeiningiltä ja myyjät ahisteli niin paljon, et melkei juostii karkuu sieltä. "Please give me a one change" -huudot jäi viel kaikumaa perään, ku lähettii pois sieltä.. Mitään nyt ei täl kertaa löytyny, mutta päätettii lohdutukseks lähtee Gangnamiin.

Isoks harmiks kamera jäi kotiin, koska siellä näky aika hyvin toi ison maailman meininki! Käytiin eka vahingossa ihan Gangnamissa siel, missä ne kunnon firmat näkyy olevan ja sitte ku kateltii enemmän, ni itse asias vieressä Samseongissa oli joku maailman suurin maanalainen kauppakeskus ja paikallinen WTC, messukeskus ynnä muuta. Vedettiin sitte kortteli ympäri ja pari pysäkkii metrolla ja todettiin, että kauppakeskus on rempassa viel ainaki tän viikon ja päätettiin, että mennää uusiks parin vkon päästä. Päästiin me kuitenki ihastelee kalliita kelloja, ku siel oli joku "clock avenue", mis oli tyylii kaikil kalliilla brändeillä oma pikkupulju. WTC ei ollu niin korkee, ku kuvittelin, vaikka oliha se iha siisti. Tässä vaiheessa viimeistään huomas, kuinka äkkii se pimee täällä aina tulee. Meet tyyliin ovesta sisään ja toisesta ulos, ni joku kerkis sammuttaa valot.

Keskiviikko-iltana oli ekat vaihtareille suunnatut tervetulojuhlat, mihin meiän ei itse asiassa ollu ensin tarkotus mennä, mutta Eerikin kämppis oli pyytäny sitä tulemaan, ni vedettiinki sit tässä vaiheessa jo myytiks muodostunu soju+kaljasetti pohjille ja lähettiin ettimään sitä paikkaa. Matkaan meni, kiitos loistavien wifiyhteyksien ja varmaan just sillä hetkellä viallisten satelliittienki takia varmaan yli kaks tuntia, ku harhailtiin kaduilla kännykkä kädessä. Päätettiin sit luottaa omaan intuitioon ja löydettiinki paikka samantien! Bondattiin aika hyvin tän Eerikin kämppiksen Henrikin ja sen kaverin Lassen (jotka on Tanskasta) kanssa ja ollaa aika pitkälti myös niitten kanssa pyöritty siit eteenpäin. Illat helposti venyy täällä pitkään, ku ei oo pakko lähteä pilkun aikaan ulos puol neljä ja sekös sotkee sisäistä kelloa :) Siellä filosofiapäissään kuitenkin löyty jo heti muutamia ihmisiä, joitten kanssa tulee varmaan nähtyä useemminkin vielä.

Torstaiyönä kolmen tunnin unet ja semiaikanen herätys koululle: orientaatiopäivä! Tiedossa luentosalissa istumista, koulukierrosta ja syömistä. Aamun luennolla kerrottiin tiiviissä paketissa koulun sekä asumisen politiikat ja käytännöt. Sillä sekunnilla varmaan kotiintuloaikakin astu voimaan, koska en enää seuraavana yönä päässy kotiin ennen kuutta.. Onneks olinki kaukaa jo ilmeisesti nähny tän ja seisoin tikkana alaovella 5.55. No mutta, luennossa ei ollut kummemmin mitään ihmeellistä ja jos on ollu hereillä, niinku mä aina, ni ei tullu enää mitään uutta tietoa. Luennon jälkeen siirryttiin etukäteen jaettuihin "buddy-ryhmiin" ja lähettiin kiertää kampusta. "needless to say", et kampus on tyylii jonkun vuoren rinteellä ja vähä ylä- ja alamäkiä matkan eteen sattui. Niinku aiemmin jo mainitsin, ni kampus koostuu muutamista "pää"rakennuksista, sitten näky löytyvän ulkoa tenniskenttiä, jonkunlaisia fudiskenttiä ja kävelypolkuja. Lisäks löytyy sit erilaisia kerhoja joogasta golfiin ja teatteriin, joista kelailtiin ainakin tae kwon doa lähtee kokeilemaan, koska itelläkin vähän taustaa siinä on ja haluun nähä, miten paikalliset treenaa. Tulee varmaan kampuksellakin aina välillä hengailtua.

Kierroksen jälkeen otettiin muutama iso yhteiskuva ja lähettiin syömään. Tarjoilut oli aika hyvät, sieltä löyty salaatit, voikkarit, paikalliset "sushit", kanankoipii, pari erilaista pääruokaa ja jälkkäriks sitte riisikakkui, viinirypäleitä ja jotn paikallisii keksijuttui. Olin tietty eka jonossa ja ruoka oli viel siin vaihees näköjää vähä kylmää, vaikka olevinaan oli valmista. Mut hain sitte tietty iltaa varten tankkaukseks toisen satsin, ni sai vähä maistella lämpimänäki :D Tähä loppu orientaatiopäivä ja lähettiin sen tanskalaisen Lassenkaa himaan, ku se asuu tossa naapurissa ja oli ilo nähä muutamia muitaki edellisiltana tehtyjä tuttavuuksia paikalla. Olin niin väsyny, että nukahin heti, ku pääsin kotiin, jotta parin tunnin päästä jaksais taas painaa menemään..

Meillä oli täl kertaa oman koulun järjestämä tervetulojuhla, mikä oli ihan tässä nurkilla onneks. Tässä vaiheessa Esko oli jo paikoille päätynyt ja kysyi, että voiks sen tutori tulla meiän meininkeihin mukaan ja totta kaihan se kävi; hyväks onneks kävikin. Tää kaveri oli iha järjettömän hyvä tyyppi ja puhuttiki meille monta kannua kaljaa ilmasiks ja kerto kaikkii tärkeitä asioita. Se oli tosi ilonen meistä ja näytti tyttöystävänsä ja pyyteli saunomaan ja sen luokse yms.. Isoja kulttuurillisia juttuja paikallisille! Tullaanki varmasti näkemään sitä paljon tän reissun aikana. Mutta asiaan taas, juhlat oli ite järkätty niin, että meille makso 15 000 wonii, eli noin 11 euroa sisään ja sillä sai kaks lautasellista snäckkei, pari kannuu kaljaa ja muutaman pullon sojua, eli taattu hyvä meininki! Itelle kävi aika hauska kämmi ovella, ku ovella vastassa olleet mimmit viitto ja käsitin, että ne näytti et on ookoo syyä siit lautaselt jotain, mikä oli siin pöydällä ja ku söin, ni nehä oliki sit iha ihmeissää et "mitä ihmettä sä teet??" :D Saatii siit kuitenki hyvät naurut onneks, vaikka vähä naama punottiki. Raflasta matka jatku vanhoille kotinurkille Itaewoniin ja loppu onki historiaa. :)

Perjantaina käynnisty paikallinen iso päivä: "Club day", joka pidetään aina joka kuun viimenen perjantai. Alunperin ideana on ollu elvyttää paikallisten klubien myyntiä Hongdaessa, eli siellä missä oltiin matkan toinen viikko. Nykyään se vaan kuitenki järkätään tavan vuoks. Tapahtuman ideana on, että maksetaan noin kymppi euroissa ja saa rannekkeen, jolla sit pääsee moneen paikkaan ilmasiks. Päätettiin, että ohan tääki nyt kuitenki viel pakko nähä tähän alkuun ja sit voidaan rauhottua vähäks aikaa. Otettiin siis suunta kohti Hongdaeta ja mentiin syömään ehkä parhaimpaan paikkaan, mitä alueelta löytyy. Muutenkin tää raflakokemus meni kyl pitkälti suoraa kärkeen koko tähänastisen elämän mitalla.


Pöydästä löytyy siis reilu kilo possun eri paloja, jotka grillataan ite hiilillä. Sitte "side dishejä" vaik muille jakaa. Aikaa tän tuhoomiseen meniki reilun puoltoista tuntia ja lopullinen lasku ilman viinoja suunnilleen 40 euroa, eli huikeet 8e per lärvi. Hinnat täälläki kohillaan. Omistaja oli melkee koko ajan vieressä jeesaamassa palvelua, koska tarjoilijat ei aina hiffannu, mistä puhuttiin. Lisäks paikassa soi aikalailla eurooppalainen hittimusa koko ajan, eli ihan meininkimestoja.

Raflan jälkee mentii käymään karaokessa; täällä sikäli erilainen meininki, että otetaan oma huone, eikä lauleta koko mestan edessä, niinku Suomessa. Tilaukseen lähti ison maailman tyylillä viskisetti, eli viskit, mixerit, kaljat ja hedelmät. Hinta vähä harmitti: noin 130e, mutta tunnelma korvas aika hyvin menetyksen ja viiteen pekkaan taas jako kuitenki. Ite en vieläkää joutunu mikille laulamaan onneks, ku yksittäisiä kohtia, vaikka taustamölynä varmaan kelpasinki iha kohtuuhyvin. Karaoken jälkeen vedettiin viel minietkot parhaassa etkopaikassa: "The playground", eli pieni leikkikenttä katujen välissä, mihin korealaiset kuulemma kesäsin menee imemään sojukalja-sekotuksia ja sammuilevat sitte pitkin penkkejä. Kesken filosofiakeskustelujen jonkunlainen sekoporukka tuliki siihen pyörimään ja sekoilemaan ja saatiin aika hyvät naurut. Pari kuvaa ja ne katos yhtä nopeesti, ku oli tullukki.







Ite "Club day" oli ainaki meille aika floppi, koska jotenki päästiinki vaan kolmeen paikkaan, mistä kaks oli ihan tyhjiä ja yks niin täynnä, etten oo koskaa nähnykkää moista vielä. Ihmiset tanssi rappusissa ja muutenki meininki oli ihanku paikallises metrossa, henkilökohtanen alue: nolla metriä. Päätettiin sit kuitenki mennä loppuillaks siihen tukkosimpaan paikkaan, koska parempi se ku tyhjä paikka. :) Illan "päätteeks" lähettiin syömään yhteen tuttuun paikalliseen ja viereisestä pöydästä löytykin korealainen kaveriporukka ja päädyttii ottamaan vähä lisää häppää ja ne opetti meille vähän ruokajuttuja ja pääsin testaa mun just opittuja koreanlukutaitoja, josta ne oli ihan innoissaan. Siitä sitte niitten kanssa jatkettiin samaiseen karaokepaikkaan, ku missä oltiin alkuilta ja laulettiin nii koreaks ku englannikski. Aamukympiltä kotiin, joten ei kotiintuloajasta harmia taaskaan..

Tänää oon sit katellu kurssihommat kuntoon, koska huomenna alkaa koulu. Lähettiin lukee filosofiaa, koska koulu myöns meille siitä sivuainepaketin ja koska sitä on vaa kaks päivää viikossa ja ajankohdaks osuu sopivasti 9-14 eli kaikki kurssit vieläpä peräkkäin! ;) Nyt kyllä kummeksuttaa ihmisten kommentit siitä, ettei täällä voi lukee mitään. Työtä ei oo vaan tehty tarpeeks, koska mä sain raavittua kasaan tyyliin 4 tai 5 sivuainekokonaisuutta, joista päälliköt hyväksy kaikki, koska mulla on jo liiketaloudellinen sivuaine käytynä. Tosin monet ollu syksyllä, ni sillä voi olla vähän vaikutusta asiaan. Kursseista kirjottelen myöhemmin, ku on jotain sanottavaa, notta joku jos haluaa lukea sitä, niin voi kurkistaa. Lisäks opettelin käyttää korealaista pesukonetta ja jouduin hankkimaan vähä astioita. Täällä pitää maksaa joku 30 euron vuokra astioista ja kämppikset oli tänää käyny kyselemässä, ni se jäbä oli näyttäny tyyliin yhtä kulhoo, yhtä lusikkaa ja yhtä haarukkaa. :D Nyt on osattu kyl vetää massit pois turisteilta!

Ei mitää, ens viikolla tosiaa koulua.. Lisäks pakko alkaa jo suunnittelemaan reissua, koska se on kohta edessä. Tänä päivänä uskallan jo olla aika varma, et palaan Suomeen 22.6, koska rahat on varmasti palanu siihen mennessä. :) Lisäks Eskon buddy kertoo meille käytännön hommat, että päästään vihdoin ehk hakee luurii ja salikorttii ja koululle paperit vetämään, että päästään ulos maasta ja saadaan avattua pankkitili tänne. Täs vaiheessa jo vähän ärsyttää maksella komissioita, ku joutuu nostaa rahaa välillä. Keith Urban soi taustalla ja mä kerään pyykit koneesta ja painun pehkuihin!

Cheers! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti