sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Seikkailu alkaa..

Wadap!

Viidennen päivän aamyö käynnissä Etelä-Korean Seoulissa ja jet lageissani ajattelin julkistaa käsitteen "blogisunnuntai!" Ajatuksena on, että niin paljon kun se on vaan mahollista, ni sunnuntaisin päivitän tänne viikon fiilikset ja tapahtumat. Joskus saattaa postia tulla toki tiuhemminkin, mikäli jotain mainitsemisen arvoista ilmenee. Lisäksi koitan saada tänne myös kuvia ja ehkä jopa videoita silloin tällöin! Blogia en ole ennen pitänyt, joten tyyli saattaa vaihdella reissun aikana, mutta toivottavasti on viihdyttävä. :P Eli lifestyle-blogikriitikot älkööt vaivautuko. Kommenttia ja kysymyksiä totta kai saa heitellä, ja vastailen niihin, kun ennätän tai olen asian selvittänyt..

Alkuun muutama sana itestäni. Olen siis hiljalleen kohta ensimmäisen vartin elämästäni kulkenut helsinkiläinen opiskelija Lappeenrannan yliopistossa ja pidän osittain määrättynä tehtävänä blogia vaihto-opiskeluajastani Etelä-Koreassa. Kasaan ensimmäisen tieto- ja vinkkipaketin tuleville opiskelijoille hieman myöhemmin, kunhan saan suunniteltua sen sisällön. Pyrin lisäksi näistä infopaketeista tekemään pitkälle omia juttujaan säännöllisen aikataulun ulkopuolella, jotta ne olisi helpompi löytää.

Mutta itse asiaan..

Viikonlopun läksiäismeininkien jälkeen alkoi pieni tohina ja matkavalmistelut, koska perinteiseen tapaan lykkäsin valmistelut mahdollisimman pitkälle. Keskiviikko-iltapäivänä nousi sitten Airbusin keula kohti Seoulia ja valkattiin suora, yhdeksän tunnin mittainen lento Finnairilta, koska hinta oli kohdillaan (820e). Muilta osin tarjolla oli pitkälti vain vaihdollisia ja vuorokauden mittaisia settejä. Lento oli melko raskas, koska se oli elämäni ensimmäinen pitkä lento, mutta sai sen ajan kulumaan suhteellisen jouhevasti. Tosin asiaa ehkä vähän jeesasi lennon ilmaiset tarjoilut ;)

Torstaiaamuna ympäriväsyneenä lähdettiin suunnistamaan kohti Itaewonia, joka oli Googlen mukaan länsimaalaiselle hieman helpompi ja miellyttävämpi paikka aloittaa kaupungin haltuunotto. Täällä on enemmän tutumpia nimiä, kuten taco bell, starbucks ja mäkkäri ja lisäks asiat on usein mainittu myös englanniksi, jossei korean kieli vielä taivu. Asiansa saa pienen ähellyksen jälkeen viimeistään perille, vaikka korealaisten englannintaito vaihteleekin erittäin, erittäin suuresti. Torstaipäivä meni iisisti koomatessa ja kaupungilla pyöriskellessä sekä paikallisten ravintoloiden menuja opetellessa. Paikallinen ruoka on ollut aika poikkeuksetta hyvää tähän mennessä, vaikka hieman takapakkiakin on tullut otettua :) Pieni yllätyskin koettiin, kun oltiin levittämässä vaatteita pitkin lattioita ja ovesta paukkasi sisään nuori japanilaisnainen! :D Täällä me nyt elellään, kolme karpaasia ja nainen, toivottavasti sovussa keskenään.

Viikonloppuna suunnitelmissa oli katsastaa paikallinen yöelämä ja niissä merkeissä se oikeastaan kuluikin. Korealaiset tykkää vetää paljon häppää, 'sojua' eli paikallista riisiviinaa tunnutaan naukkailevan ruoan kyljessä ihan kellosta ja päivästä riippumatta. Korealaisissa baareissa ainakin täällä Itaewonissa on aika vaihteleva hintataso, ollen kuitenkin omasta mielestä aika usein hinnakkaampaan suuntaan. Yökerhoihin otetaan viikonloppuisin minimissään hieman alle 10 euroa sisään, mutta mukaan saa usein ilmaisen juoman. Yökerhojen juomien hinnoilla sitten onkin jo aika uusi ulottuvuus, joten kannattanee harrastaa etkoilua mahdollisimman pitkälle. Isommat paikat tuntuu olevan auki pitkälti aamukuuteen, mutta jos ilta uhkaa loppua kesken, niin onhan niitä pienempiäkin paikkoja, jotka ovat auki myös pidemmälle aamuun. Ilmapiiri paikoissa on tähän mennessä ollut aina tosi hyvä, paikasta riippumatta. Täällä ei oo todellakaan tarvinnut pelätä henkensä puolesta, eikä häiriökäyttäytymistä ole juurikaan näkynyt. Ihan uuden merkityksen saa myös auringonnousun katsominen, kun sen tekee pienimuotoisen vuoren rinteellä, valon jylhästi levittyen kaupungin ylle. Hyvää settiä!

Alkufiilikset siis pähkinänkuoressa: korealaiset on omaan mieleen tosi mukavaa ja menevää sakkia. Kaupunki elää metropolityylisesti kellon ympäri, joten yksinäistä ei pitäisi olla. Kielimuuri on olemassa, mutta siitäkin selvitään. Vinkkinä: kannattaa opetella korealaiset aakkoset! Itse en sitä tehnyt.. Hintataso ollut skidisti korkea, mutta toisaalta asutaan varmaan vain kalliilla alueella.

Ens viikolla lähetään kattomaan kaupunkia isommassa mittakaavassa, opettelemaan metroviidakko, ostamaan korean kielen oppikirja, ettimään tärkeät paikat ja syömään lisää ruokaa! Lisäks muutetaan Hongdaeen, opiskelijoiden kaupunginosaan..

Korean tunnelmista lisää  siis ensi viikolla, koska ei kaikkea hyvää kerralla, joten ei muutaku bis später!!

P.S! Tossa linkki  vielä maan perusinfoihin, jos mielenkiinto nousi: http://fi.wikipedia.org/wiki/Korean_tasavalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti