sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Viikko bilemekassa

MO!

Vissiin blogisunnuntain aika taas ja täältä hostellin punkalta kommentoin tapahtumia. Tosiaan tää loppuviikko meni pitkälti täällä Hongdaen alueella, jota oppaat ja Google hehkutti Soulin bilemekkana ja opiskelijoiden jonkinlaisena keskittymänä. Voinen tässä vaiheessa todeta, ettei ne ollu kovin väärässä. Meiän hostellin "ikkunasta" kuuluu tyyliin 24h vuorokaudessa bilemusaa jostain tosta vierestä. :D

No mutta alotetaan viikko alusta..

Alkuviikosta käytiin tutustumassa tulevaan yliopistoon, joka siis nimeltään Sungkyunkwan university tai SKKU, ja sen kampusalueelle. Portilta hypättäessä sisään kampukselle maailma muuttui omaan mieleen jälleen täysin. Koulu ja sen kampus on reilut 600 vuotta vanhoja ja se myös näkyi! Ite koulurakennukset olivat sitten pääosin varmaan restauroituja ja modernimpia -- ihan hienojakin luomuksia. Näkymätkin siitä bisnesrakennuksen pihalta oli ihan kelvolliset jopa tähän aikaan keväästä. Tää kuvajuttu on aika huono, ni liittelen pääosin varmaan näitä pieniä kuvia ja klikkaamalla saa sit isommaks, jos haluu tarkastella. No, anyway sielläpäin tullaan sit asumaan. Meininki siinä koulua ympäröivällä alueella oli jo heti paljon paikallisempaa, ku Itaewonissa. Englantia ei enää näkyny niin paljon kaduilla, vaikkakin kyl paikallisesta kahvilasta ainaki listat vielä enkuks löytyi. Lisäks paljon enemmän porukkaa oli liikkeellä ja erityisesti nuorempia näkyi paljon. Valkattin ehkä paras päivä lähteä reissuun, koska etukäteen tiedossa ei ollut, että eihän mitkään nähtävyydet tietenkään oo auki täällä maanantaisin. Siinä sitten vaa oikeestaa käveltiin ympäri paikkoja.

















Tiistaina valkattiin tavotteeks, että lähetään ettimää joku kauppakeskus ja löydettiinkin yks siitä ihan läheltä. Oppaassa luki "mega" ni kelattiin, et se on aika iso ja ku päästiin paikalle ni eka fiilis oli kuitenkin, että no eihän toi oo ees niin iso ku itis. Ei oltais voitu olla enempää väärässä ja siel menikin koko päivä niin, että käytiin oikeestaan vaan kahessa osassa, eli kattelemassa vaatteita ja vähä elektroniikkaa + kirjakaupassa hakemassa ne korean kielen harjotuskirjat. Joskus täytyy ottaa uudestaan, koska tuntuu, et täältä vois aika halvalla saada ainakin esimerkiks uuden läppärin, mille olis käyttöä. Lisäks tää uus kaupunginosa alko sen Itaewonin jälkeen jo näyttää siltä, et nyt ollaan isossa kaupungissa. Nolla räpellyksiä, joiden luentosaleista romahtaa katot ja sata bisnesmeininkiä!

Keskiviikkona oli edessä muutto Hongdaeen ja edessä oli ei-niin-helppo laukkujen jälleenpakkaaminen, joka kauheessa kiireessä kuitenkin onneksi sujui. Ainakin niin kauan, kunnes huomaa jonkin tärkeän unohtuneen. Siinä sitten hyvästeltiin paikan omistajat ja vaiheltiin tietoja, jotta saadaan yhteys, kun Itaewoniin päin myöhemmin luultavasti jälleen eksytään. Täysvarustuksen kanssa matka tuntui melko ikuisuudelta, vaikka se kesti ehkä puol tuntia. Uus maja oli onneks aika helppo löytää ja sattumalta osuttiin just ihan keskelle meininkiä: ollaan jonkun pääkadun varressa, missä musa pauhaa kellon ympäri millon aina missäkin ja hymyiltiin, että ei tää paha onneks oo.

Hostelli itessään on aika jees, parempi kun se eka, mutta täällä jostain syystä toi ikkuna eioo ainakaan tiivistetty. Lisäks vaikka asutaan vitosessa, ni kadun äänet kuuluu, varmaan samasta syystä kun miks täällä on kylmäkin, ihan selkeesti kun oltais katutasolla. Tosiaan myös ne bileetkin kuuluu tänne asti, joten tulpat on tullu kyl tarpeeseen. Sit täällä on semmonen kattomesta, missä voi viettää aikaa, mutta tähän aikaan siellä on luonnollisesti aika viilee öisin. Kolmantena iltana kävi ilmi, että siinä vieressä myös asuu ihmisiä,  ku jatkoilla yks asukki tuli ensin valittamaa pari kertaa musiikista, mut päätti sit itekki liittyä seuraan ja hauskaahan meillä oli!

No keskiviikkopäivä oli kääntymässä jo iltaan, kun päätettiin, että pitäähän nääki paikat ottaa haltuun ja perinteinen illan resepti: soju + kaljat = 4e oli jo tuttu ratkasu ja tuli ku apteekin hyllyltä. Koitettiin myös ettiä paikkaa, josta katsoa matsia, mutta ei löytynyt. Tietenkään netistäkään ei mikään palvelu näytä kuvaa tänne itään, mistä lie johtuu.. Suomi kuitenkin pyyhki Venäjällä lattiaa ja pelkkä tietokin siitä kelpasi. Lähettiin sitten kiertelemään paikallisia paikkoja ja todettiin hyväks onneks, että hinnat on täällä paljon halvemmat. Perinteinen thaiämpäri maksaa jotain 7e ja shotit alkaen 1,5e ja siitäkös riemu alkaa! Täällä myös klubit oli erilaisia, oonki niitä kuvaillessa käyttänyt sanoja "isojen konemusafestareiden pikkulava", eli valoja ja ääntä riittää täälläkin enemmän ku tarpeeks. Korealaiset pommittaa ite aika paljon teknoa ja siihen liittyvää nykimistä näkyy klubin joka nurkassa. Kiva nähä, että vaikka musa turhan lujalla onkin, ni hauskaakin tuntuu olevan -- itekkin tanssilattialla viihtyvänä persoonana. Jännää oli myös se, että kun neljän jälkeen suomalainen alkaa hyytymään ja ruoka maistuu, ni mentiin läheiseen raflaan syömään ja siellä oli taas täys vauhti päällä, teknohumppa soi ja ihmiset söi, mutta myös joi lisää. Aivan älytöntä. Oltiin siellä melkein kuuteen ja vielä ku lähettiin pois, ni paikka jäi ihan täyteen.

Torstai meni aika lailla vaan koomatessa.. Mutta sen verran tähänkin voi huomauttaa, että ruoka täällä on aivan loistavaa, torstaina siihen heräsin kunnolla, kun päädyttiin paikalliseen raflaan, missä reilulla 15 eurolla sai kunnon mätön lihaa, jota sitten itse grillailtiin siinä pöydässä. Se mitä alkuaikana ehkä piti olla vähän nälässä, niin on korvaantunut nyt taitojen ja luottamuksen karttuessa moninkertaisesti! Lisään näitä ruokakuvia tänne jahka Eerik saa aikaiseksi siirtää ne pois puhelimestaan..

Perjantaina päätettiin, että tänään etitään se Suomi-Ruotsi matsi (tai mun mielestä näköjään vieläkin Suomi-Venäjä, koska fesessä olin erityisesti sitä kaipaillut), vaikka ottais mitä ja löydettiinkin paikka, jossa suostuivat sen näyttämään. Lisäks Eerikillä ja Eskolla oli beer challenget suorittamatta, joten nekin täytyi lähteä johonkin suorittamaan, eli tekosyitä riitti.. Ei muutakun sojupullo jemmataskuun ja menoks! Tässä vaiheessa metrothan on jo ihan hallussa, kuten aika paljon monet muutkin käytännöt, joten arki alkaa sujumaan taas vähän paremmin. Sporttibaari oli vähän hukassa, koska tärkeempää ilmeisesti oli ollut se, että paikka on olemassa, kuin että missä se on.. Onneks aikaa kuitenkin oli paljon ja sojupullosta riitti kuitenkin muutamaan pit stoppiin löpöä. Harmitti, että Suomi meni häviimään ja matsihan oli paikoin aika hirveetä katottavaa, mutta tutustuttiin suomalaisjäbään, joka oli liikematkalla Soulissa ja otettiin se mukaan matsin jälkeisille jatkoille. Vaikka on tottunu siihen, että porukkaa on paljon ja joka paikassa, niin perjantai-illan vilinä oli silti aika nähtävän arvonen asia. Varmaan Suomen verran mahtui porukkaa siihen yhen kadun varrelle.. Anyway, siitä sit lähettiin koplottelemaan kohti ekaa paikkaa ja kohtahan meiät puhutettiinkin sisälle johonkin, koska "foreigners free" kuhan vietti puol tuntia sisällä. :) Tänä päivänä huomas taas, kuinka hyvällä tuulella ihmiset täällä rälläilee, koska perinteiseen tapaan heiluttelin käsiä siinä baaritiskin vieressä, kun seuraavaks olin nostattamassa tunnelmaa ja tanssilattialta ihmiset itekseen lähti mukaan siihen heilutteluun. No siitähän mä vasta innostuin! :D tätä menoa ilta sitten jatkui sinne aamutunneille saakka.. Perus auringonnousujatkot taas kehiin ja aamupäivällä ruokapaikan kautta nukkumaan.. Hostellin tarjoama aamupala jäi väliin jälleen, niinku joka ikinen päivä, vaikka täl kertaa oltiin jopa hereillä siihen aikaan..

Loppu viikonloppu on sit aikalailla menny kuljeskellessa tässä lähialueilla ja syödessä, eipä taida olla erityisesti mitään mainittavaa siitä. Paitsi ettei Skype toiminukkaa niinku piti ja harmittaa.. Toivottavasti asia korjaantuu viimeistään myöhemmin :)

Ens viikolla muutto lopulliseen kämppään, aika odottavat fiilikset sen suhteen ja et minkälaisii vaihtareita tänne oikeen tulee.. Lisäks orientaatiopäivä ja varmaan paritkin tervetulojuhlat ennenku lätkästään arkivaihde päälle ja toivottavasti päiviin alkaa sisältymään paljon monipuolisempiakin nähtävyyksiä :) Lisäks reissun sunnittelua, ajateltiin, että koitetaan heittää yks pitkä reissu ennemmin ku käydä jatkuvasti jossain tossa vieressä ja maksaa lennoista joka suuntaan..

Tässähän tätä ja ens viikolla lisää, joten stay tuned!
- Harri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti